Sade voi herättää kodikkuutta, itsetutkiskelua ja yhteyden tunnetta luontoon. Tästä blogista löydät sateisia sitaatteja Muumi-kirjoista, jotka muistuttavat yksinkertaisesta ilosta ja kauneudesta, jota sateiset syyspäivät voivat tuoda mukanaan.
Muumilaaksossa sadepäivillä on erityinen viehätyksensä. Kun sadepisarat koputtavat hellästi ikkunoita ja putoavat lätäköihin, muumiperhe ja heidän ystävänsä löytävät kauneutta ja lohtua näiden rauhallisten hetkien keskeltä – tai he ottavat sateen vastaan sellaisena kuin se on ja menevät ulos joka tapauksessa. Yksikään muumi ei pelkää sadetta!
Tässä on kahdeksan Muumi-sitaattia sateisia syyspäiviä varten – ja jos luet loppuun asti, löydät myös ihania Lasessor x Muumi -sadetuotteita, kuten sadetakkeja ja sateenvarjoja, täydentämään tämän vuodenajan tunnelmaa!
Sisätiloissa piileskely sateella
Eräänä lämpöisenä ja hiljaisena päivänä, jolloin kesäinen sade lankesi yli koko Muumilaakson, päätettiin leikkiä sisäl-
lä kuurupiiloa. Nipsu seisoi nurkassa kuono käpälissään ja laski ääneen. Päästyään kymmeneen hän pyörähti ympäri ja alkoi etsiä, ensin tavallisista ja sitten ihmeellisistä piilopaikoista.
Taikurin Hattu (1948)
🍁🌧️🍃
Kerran pimeänä ja sateisena iltana perhe istui kuistin pöydän ympärillä puhdistamassa sieniä. Koko pöytä oli peitetty sanomalehdillä ja keskellä paloi öljylamppu. Mutta kuistin nurkat olivat varjossa.
Näkymätön Lapsi ja muita kertomuksia: Näkymätön lapsi (1962)
🍁🌧️🍃
Äiti huokaisi. Juuri tätä hän oli pelännyt. He tulivat aina sateella kummallisiksi, melkein kuin jokin huviretki olisi mennyt myttyyn sään takia. Ja sadepäiviä tietysti riittäisi. Ennen kotona oli paljon sellaista, mitä voi tehdä sisälläkin, mutta täällä… Äiti meni lipaston luo ja aukaisi ylimmän laatikon.
Muumipappa ja meri (1965)
Muumipeikon äiti katseli ulos. Satoi. Kunpa he eivät vain vilustuisi, hän ajatteli ja nousi varovasti istumaan vuoteessaan.
Vaarallinen juhannus (1954)
Sadepisaroiden sinfonia
Sitten hän jatkoi näkinkenkien järjestämistä, asetti vuorotellen sinisen, kaksi valkoista ja punaisen, ja se näytti oikein hienolta. Hän vihelteli hiljaa itsekseen ja ajatteli, että näytti vähän siltä kuin olisi tulossa sade. Rauhaton tuuli kiiti läpi puiden, jotka huokailivat ja taipuivat ja käänsivät kaikki lehtensä nurin. Pitkiä harmaita pilvenlonkia purjehti taivaalla.
–Toivottavasti ei tule taas kaatosadetta, ajatteli Muumipeikon äiti. Hän keräsi ylijääneet näkinkengät ja meni taloon juuri kun ensimmäiset sadepisarat alkoivat putoilla.
Muumipeikko ja pyrstötähti (1946)
🍁🌧️🍃
Päivät menivät menojaan. Satoi yhä, ei yhtenäkään syksynä ollut satanut niin kovasti. Rannikon laaksot peittyivät veteen, jota norui kukkuloilta ja vuorilta, eikä maa ehtinyt lakastua, se mätäni. Kesä oli äkkiä niin etäällä kuin sitä ei ikinä olisi ollutkaan, ja tiet talosta taloon pitenivät ja kaikki ryömivät syvemmälle koloihinsa.
Muumilaakson marraskuu (1970)
Itäinen taivaanranta odotti auringon nousua. Hätääntyneitä tuulispäitä kiiti yli meren, ja myrsky oli unohtanut pilvenriekaleita pitkin taivasta. Joitakin heikkoja ukkosen jyrähdyksiä vyöryi ohi. Sää oli levoton, laineetkaan eivät tienneet mihin tahtoivat.
Näkymätön Lapsi ja muita kertomuksia: Vilijonkka joka uskoi onnettomuuksiin (1962)
Nuuskamuikkunen kulki hiljaisin tassuttelevin askelin, metsä ympäröi hänet ja alkoi sataa. Sade putoili hänen vihreälle hatulleen ja sadetakilleen, joka sekin oli vihreä, kaikkialla kuiski ja pisaroi, ja metsä kätki hänet lempeään ja suloiseen yksinäisyyteensä.
Muumilaakson marraskuu (1970)
🍂🍂 Hae lisäinspiraatiota tähän kauteen näistä syksyisistä Muumi-lainauksista!
Lasessor x Muumi Saaressa -mallisto
Kutsu osallisuuteen, rohkeuteen ja solidaarisuuteen
Monet muumitarinat sisältävät matkoja ja seikkailuja erilaisilla saarilla. Lasessorin uusi sadevarustemallisto on saanut inspiraatiota Tove Janssonin alkuperäiskuvistuksista eri kohtauksista muumeista heidän saariseikkailuillaan.
Yksi hahmo korostuu tämän mallin pääinspiraation lähteenä: Nyyti, tarinasta Kuka lohduttaisi Nyytiä?. Tarinassa Nyytin – ujon, introvertin ja yksinäisen persoonan – on vaikeaa tavata ihmisiä ja hän tuntee olonsa todella yksinäiseksi. Toisin kuin Nuuskamuikkusen, joka mielellään valitsee yksinäisyyden, Nyytin on vaikea nauttia elämästään ilman ketään, jonka kanssa jakaa sen. Sattumalta Nyyti kuulee Tuitusta, joka tarvitsee apua, ja löytää tarkoituksensa, merkityksensä ja pääsee pois yksinäisyyden tunteesta auttaessaan Tuittua.
Lasessorin Muumi-mallisto pyrkii muistuttamaan, että elämässä voi olla helppoa olla kuin saari, mutta mukavuusalueelta poistumalla ja auttamalla muita, kuten Nyyti, voi tapahtua jotain kaunista.
Muumi-sadevarusteet saatavilla nyt
Uusi Muumi -sadevarustemallisto sisältää sadeviitoja, sadetakkeja, sateenvarjoja ja kasseja koko perheelle – asustamaan sateiset syyspäivät muumimaisella ilolla.
Lasessor on suomalainen perheyritys, joka valmistaa korkealaatuisia asusteita Design from Finland –merkin alla. Uusi sadevarustemallisto on laajennus suosittuun Lasessor X Moomin -asusteiden, sateenvarjojen ja heijastinten sarjaan.
Luonto muumitarinoiden silmin
Hemulin perhoskokoelmasta idylliseen Muumilaaksoon, lue luonnon roolista muumi-tarinoissa, ja kurkista uuteen Piironki x Moomin -mallistoon.
Syystunnelmaa ja inspiroivia syyssitaatteja Muumien malliin
Tove Jansson tulkitsi syksyn synnyttämiä muutoksia inspiroivalla tavalla. Täältä löydät syyssitaatteja Muumi-kirjoista!
Myrskyjen merkitys Tove Janssonin elämässä ja kirjallisuudessa
Lue myrskyjen mielenkiintoisesta merkityksestä Tove Janssonin elämässä ja taiteessa – aina muumitarinoista aikuisromaaneihin.